Machine Learning App: How To Implement AI & ML into your App

Tekoälyn ja koneoppimisen käyttö sovelluksissa

Viime vuosien aikana tekoälyn ja koneoppimisen hyödyntäminen mobiilisovelluksissa on kasvanut nopeasti. Googlen sekä Applen kaltaiset teknologiajätit kannustavat kehittäjiä käyttämään näitä teknologioita sovelluksissaan ja syyt ovat melko selvät: Näin saadaan parannettua sekä sovelluksen käyttökokemusta että yritysten kykyä palvella asiakkaitaan tehokkaammin.

Tekoälyllä on monia käyttökohteita web- ja mobiilisovelluksissa. Pääasiallinen tavoite on saada toteutettua sovellukseen oppimisprosessi, joka osaa tunnistaa käyttäytymismalleja. Niiden pohjalta se hyödyntää oppimaansa tietoa esimerkiksi käyttökokemuksen parantamiseksi.

Jos olet miettinyt tekoälyn valjastamista liiketoimintasi avuksi, löydät alta yleisimmät käyttökohteet tekoälylle ja koneoppimiselle.

Käyttäjien käyttäytymisen oppiminen

 Tekoäly soveltuu hyvin kompleksisen datan analysointiin, kuten esimerkiksi käyttäjien mieltymysten päättelemiseen. Sovellukset, joissa käyttäjä joutuu navigoimaan usean vaiheen läpi päästäkseen haluttuun lopputulokseen, hyötyvät tekoälyn mahdollistamasta käytön helppoudesta eniten.

Monet käyttäjät eivät räätälöi käyttämiään sovelluksia, tai valitse itse heitä eniten miellyttävää värimaailmaa. Tekoälyn avulla näihin asioihin on helppo vaikuttaa ja täten parantaa käyttäjien kokemusta sovelluksesta.

Suositukset

 Käytämme lähes päivittäin tuotteita, jotka suosittelevat käyttäjilleen asioita. Monille tuttu Netflix on tästä loistava esimerkki. Käyttäjälle tyypillisen käyttäytymisen oppiminen pohjautuu esimerkiksi ikään, sukupuoleen, sijaintiin ja katseluhistoriaan. Näiden pohjalta algoritmi voi oppia suosittelemaan käyttäjää todennäköisesti eniten kiinnostavia elokuvia.

Ostokäyttäytyminen on myös loistava tapa analysoida asiakkaan tulevia tarpeita. Amazon on noussut verkkokaupan kuninkaaksi hyödyntämällä asiakkaiden ostokäyttäytymisestä saatua dataa.


Suositukset

Kasvojen tunnistus

Uudet mobiililaitteet osaavat nyt käsitellä visuaalista dataa, kuten tunnistaa ihmisen hänen kasvojensa perusteella. Oikea algoritmi ja tarpeeksi suuri määrä kuvia henkilöstä nostavat tunnistuksen onnistumisen todennäköisyyden erittäin korkealle. Vaikka sormenjälkeen perustuva lukitus on tällä hetkellä turvallisin ja suosituin tapa tunnistautua nopeasti, tulee 3D-kasvojentunnistus viemään tittelin tekoälyn kehittyessä.

Tekoäly henkilökohtaisena avustajana
Tekoäly kehittyy jatkuvasti. Hyvänä esimerkkinä on Googlen Assistant-sovellus. Googlen toimitusjohtaja, Sundar Pichai esitteli vastikään kuinka pitkälle Googlen koneoppiminen, tekoäly ja puheentunnistus ovat edenneet, kun sovellus täysin itsenäisesti varasi ajan hiusten leikkaukselle. Vergen artikkeli aiheesta löytyy täältä.
Tekoäly voi myös helpottaa esimerkiksi älykodin hallitsemista. Monesti valaisinjärjestelmiä, lämmitystä, ilmastointia tai esimerkiksi älykästä jääkaappia ohjataan eri sovelluksilla. Tekoäly voi yhdistää näiden sovellusten hallinnan yhteen paikkaan, ja mahdollistaa käytön esimerkiksi puheohjauksella.

Mobiililaitteiden kamerat

 Konenäkö kehittyy huimaa vauhtia, pääosin koneoppimisen ansiosta. Yleisin yhdistelmä näitä teknologioita on kameran kyky tunnistaa ihmisiä, esineitä, tekstiä tai esimerkiksi taideteoksia. Myös viivakoodien lukeminen tai ilmeiden tunnistaminen toimii huomattavasti nopeammin koneälyn takia. Sovellukset kuten Snapchat voivat koneälyä ja mobiililaitteen kameraa hyödyntämällä lisätä valokuviin tai videoihin filttereitä, jotka muokkaavat kameran edessä poseeraavalle henkilölle esimerkiksi koiraa muistuttavia piirteitä.
Lähes jokaista kameraa käyttävää sovellusta voidaan parantaa lisäämällä siihen konenäön toimintoja. Käyttäjät oppivat hyvin nopeasti, kuinka sovellusta voidaan ohjata eleillä tai vaikkapa ilmeillä.

Yhteenveto

 Ensimmäiset kokemukset sovellusta käytettäessä ovat tärkeimpiä tekijöitä käyttäjien pohtiessa sovelluksen käytön jatkamista. Koneoppimista hyödyntämällä voidaan saada nopeasti selville mistä asioista käyttäjät pitävät, ja mistä eivät. Käyttäjiltä saatu data auttaa yrityksiä parantamaan palveluitaan ja tarjoamaan lisäarvoa asiakkailleen.

Jos sinua kiinnostaa tekoälyn tai koneoppimisen lisääminen omaan sovellukseesi, niin ota meihin yhteyttä!

Ota meihin yhteyttä!

How can we help you start your new digital project?
You can select more than one answer.
Are you looking for any particular skills?
You can select more than one answer.
Let us know, how we can reach you
* Required fields